KLOR I FLUOR

KLOR U VODI

Klor je tihi ubojica ljudi! Klor izaziva rak!

Čovječanstvo je prvi bojni otrov napravilo na bazi klora. Klor je sastavni dio većine dezinfekcijskih sredstava u našoj kupaoni ili WC-u. Klor se u tekstilnoj industriji koristi za izbjeljivanje.

Što kažu roditelji djece koja treniraju plivanje na tvrdnje da je voda u bazenima klorirana u dopuštenim količinama i da je klor potpuno neškodljiv? Kako često su oči njihove djece crvene, javljaju li se određeni problemi s kožom i dr.?

Klor uništava moždane stanice čovjeka, pogotovo djece u razvoju. Uzrokuje rak.

Jutarnji list - 13. 01. 2002. god., 19. stranica - “Voda iz slavine ugrozila američke trudnice” “Američki istraživači tvrde da klor u vodi za piće može biti opasan. Istraživači su otkrili da voda kontaminirana nusproduktima klora povećava rizik od pobačaja, te razvijanje neuroloških defekata u fetusu”.

Postoje li sigurni dokazi da dugogodišnje konzumiranje klorirane vode nije štetno po zdravlje?

Kada u internet tražilice upišete riječ KLOR (Chlorine) dobit ćete veliki broj upozoravajućih fotografija kakva je ova ispod:TRIHALOMETANI

To su kancerogene supstance. Nastaju kada se u kloriranoj vodi poveća razina organskih kemijskih spojeva. Oštećuju jetru i izazivaju rak (karcinoma mokraćnog mjehura)!

FLUOR U VODI

Ponegdje se dodaje vodi zbog poboljšanja kakvoće zuba. EPA je dokazala izravnu povezanost fluora u vodi i raka.

Studija o smrtnosti od raka u Birminghamu (Engleska) dokazuje da se nakon samo nekoliko godina umjetnog fluoridiranja vode za piće izvanredno povećala i stopa oboljelih od raka.

Rak s kojime se fluorid ponajprije povezuje jest rak crijeva, bubrega, mokračnog mjehura, dojki i jajnika. Upravo zato u EU se organiziraju brojni organizirani protesti protiv Fluora u vodi.!